Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„Hagymás Haspók túra”

április 7 Egész nap

Kedves Túratársak!

Szeretettel várunk idei első hagyományos „Haspók túránkra”!

Ezek rövid, 8-12 km-es túrák többféle helyszínen, ahol nem a teljesítményen, a megtett távon van a lényeg, hanem a fő szempont, hogy jól érezzük magunkat a természetben, beszélgessünk, jó hangulatban töltsünk el együtt egy napot. Az evés vagy ivás is mindig szerephez jut ezeken a kalandos kirándulásokon.
 
 
Ezeken a túrákon csak egyesületi tagjaink és azok vehetnek részt, akik már előzőleg túráztak velünk (természetesen kiskorú hozzátartozóikkal)!

 

A túra időpontja: 2023.04.07. (péntek) 9.00-18.00, rossz időjárás előrejelzés esetén 2023.04.08.(szombat) az esőnap.

A túra elnevezése: „Hagymás Haspók túra”. Ez a túránk a medvehagyma jegyében fog telni.

A túra helyszíne: Révi-szoros (Románia)

Fedezzük fel együtt a karsztos formakincsekben gazdag, a barlangok, az égig érő sziklafalak, a Sebes-Körös szurkodvölgyét, megkóstolva közben az idény egyik legfinomabb vad növényét, ami ráadásul természetes antibiotikum is!

Amiket érintünk (a teljesség igénye nélkül): Zichy-barlang (itt reggelizünk), Révi-vízesést, Devence-barlangok, Hasadt-kő, Püspök-sziklák (gyönyörű kilátás)…

A túra távja: ~8 km A túra szintje: ~500 m

A túra vezetője: Szabó Zsuzsa

 

Találkozó: az érintettekkel/résztvevőkkel egyeztetett időpontban

Visszaérkezés: A parkolóba 17-18.00 óra között.

Költségek: az utazás költsége telekocsi rendszerben (üzemanyag, román útdíj 15 lej, 3EUR), igény esetén barlangi belépő (15 lej/fő a felnőtt, 10 lej a kedvezményes) 

Jelentkezési határidő: 2023.04.05. ( szerda estig)

Fontos: min. létszám 8 fő, kevesebb jelentkező esetén a program elmarad.
A facebook-os (zárt) csoportunkban, az eseménynél várjuk a jelentkezéseket, de írhatsz privátban is! A részvételt létszámmal mindenképpen jelezzétek előre!

Amit hozz magaddal: Személyi igazolvány a határátlépéshez, időjárásnak megfelelő ruházat, kényelmes cipő, enni-,  innivaló, egy olló (hogy a hagyma tövének megsértése nélkül tudj szedni a finomságból), illetve egy zacskó vagy kis műanyag doboz a zsákmánynak, én zsíroskenyérrel is készülök, hogy rögtön tudjak csemegézni :).

A https://hegyekvandora.hu/ honlapon, illetve egyéb helyeken megjelent programunkon a részvételed csak alapelveink (https://hegyekvandora.hu/rolunk/ ) megismerésével és elfogadásával lehetséges! Amennyiben részt veszel a hegyekvandora.hu oldalon megjelent programokon, azzal külön egyeztetés nélkül is elismered, hogy alapelveinket megismerted és magadra (illetve kiskorú hozzátartozódra) nézve kötelező jelleggel elfogadtad!

 

Részletek

Dátum:
2023.04.07.
Esemény címkék:
, , , , , ,

Szervező

Szabó Zsuzsa