Rólunk

Kik vagyunk mi?

Egyesületünk 2014. szeptemberében alakult meg, a természet illetve a természetjárás iránt elkötelezett lelkes barátok közös akarataként. Azzal a kiemelt működési céllal, hogy szervezett formában minél szélesebb körben népszerűsítsük és megismertessük a természetjárást, a természeti és kulturális értékeket, a látványosságokat a társadalom széles rétegeivel. Mindeközben a környezettudatos és egészséges életmódra való nevelést is szem előtt tartjuk. A HEVA alapjai azonban sokkal korábbi évekre visszavezethetőek. Ezek a barátságok még a „Hegyekvándora Természetjáró Túra Kör idejében” alakultak ki az évek alatt és ezzel a múlttal a hátunk mögött született meg az ötlet, hogy egyesületként működjünk tovább. Elnökségünk 3 fős: Szabó Sándor elnök, Nagy Tünde elnökségi tag és Szabó Zsuzsa alelnök. 

A HEVA programjai széles körűek, találhatsz itt hazai illetve külhoni gyalogos, via-ferrata, kerékpáros-, vízi-, saját teljesítménytúrákon kívül érdekesebbnél-érdekesebb programlehetőségeket. Szervezünk táborokat, családi programokat, ”vadkempinget”, farsangi bált, vagy épp játékos vetélkedőket, klubesteket is. Segítettük a tehetséges gyerekek kibontakozását tehetséggondozó tábor megszervezésével, lehetővé tesszük az érdeklődő sulisok vándortáborokban való részvételét. Jogosultak vagyunk az adó 1%-ára , amit ezúton is köszönünk minden felajánlónak! Nyertes pályázataink megvalósulásáról – mint ez a honlap is –  itt tudsz betekintést nyerni.

Egyesületünkbe jelenleg is várunk minden természetet tisztelő, természetjárást, társaságot kedvelő, pozitív értékrendű túratársat! Lépj velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén! Csatlakozz hozzánk, tarts velünk! 

Természetbarát üdvözlettel, kívánunk szép napokat és napsütéses túrákat!  

HEVA

0

Év alatt

0

Helyszín

0

Szervezett túra

Szabó Sándor

Az egyesület elnöke

„A természetjárás szeretetét a feleségemnek köszönhetem, akivel évekig kettesben róttuk a kilométereket. A Hegyek Vándora Egyesület vezetését tagjaink rám ruházott bizalma által 2014. óta látom el. Az egyesület elődjét a Hegyekvándora Természetjáró Túra Kör-t 2009-ben indítottam útjára és így visszatekintve, ez igen helyes döntés volt. Ennek köszönhetően nagyon jó és értékes embereket ismertem meg, akiket legnagyobb örömömre ma már barátaimként üdvözölhetek. Szervezek hazai és külföldi túrákat, programokat. Büszke vagyok arra, hogy az egyedi ötleteim mellett, több túra és egyéb elképzelésemből mára már hagyományokkal rendelkező sorozat lett. „

Egyesületünk további tisztségviselői

Nagy Tünde

Elnökségi tag

„Vasárnap reggel arra riadok fel, hogy egy Miskolc felé tartó buszon ülök talpig túraöltözetben és mellettem  egy turista térképet teregető társaság különböző tavak nevét emlegeti. Ébren vagyok vagy csak álmodom? Szerencsére ez a valóság. Ismét sikerült kiszakítanom egy „ünnepnapot” a dolgos hétköznapok közül.”

Szabó Zsuzsa

Alelnök

„A természet rajongója vagyok. Gyerekkoromban sokszor napokat töltöttem édesapámmal (aki vadőr volt) egy vadászkunyhóban, az erdő közepén. Azóta is a természetben érzem magam igazán szabadnak és boldognak. „

Belépés az egyesületbe

Az Egyesület tagja lehet minden olyan természetes személy, jogi személy, valamint jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki már részt vett  programunkon, egyetért az Alapszabályunkban meghatározott céljainkkal, alapelveinkkel és lehetőségeihez mérten szeretné segíteni munkánkat. A tagság célja, hogy összefogva, együtt gondolkozva, egymást erősítve lépjünk előre. 

Az egyesületbe való belépést a jelentkező a megfelelően kitöltött és aláírt belépési nyilatkozat benyújtásával kérelmezheti. A belépési nyilatkozatot az egyesület elnökének kell benyújtani. Tag felvételéről – kitöltött belépési nyilatkozata alapján – az Egyesület Elnöksége dönt. A kitöltött belépési nyilatkozatot elküldheted e-mailben a hegyekvandorakukacgmail.com címre, postai úton, vagy személyesen is átadhatod programjainkon, rendezvényeinken.

A tagdíj befizetése csak a pozitív elnökségi határozat közlése után történjen meg!

Befizetés az Egyesület bankszámlájára átutalással:

Hegyek Vándora Egyesület, számlaszám:  72900628-10505317 (Takarékbank)

A közlemény rovatban tüntesd fel, hogy: 202_. évi tagdíj és a neved, vagy nevetek a közös számláról utaló pároknál/családoknál mindenkinek (lehetőleg a teljes) neve legyen feltüntetve!

A tagdíjunk összege 2021-ben 1500Ft/fő/év.

A tagsági jogviszony az éves tagdíj befizetésével egyidejűleg lép életbe. 

A befizetési határidő (a jogfolytonossághoz): minden év január 31. 

Természetesen év közben is bármikor be lehet lépni.

Pályázataink

„Barangolás a természet és a magyar kultúra ösvényein tehetséges fiatalokkal”

A Hegyek Vándora Egyesület tehetséggondozó tábora

„Két keréken határtalanul a Hegyek Vándoraival”

A „Kerékpárral 7 határon át” programsorozat keretében megvalósuló program 

NEA-MA-20-EG

A Nemzeti Együttműködési Alap NEA-MA-20-EG kódszámú pályázata

1%

A Hegyek Vándora Egyesület 2014. szeptembere óta működik egyesületi formában. Fő tevékenységünk az egészséges életmód megszilárdításához való hozzájárulás, a természet közeli szemléletmód megismertetése a társadalom széles körével, különösen tekintettel a gyerekek világlátására. Célunk, hogy minél több ember – kortól és nemtől függetlenül – felismerje a természet nagyszerűségét, óvja és tisztelje ezt az egyedülálló csodát! Eközben saját fizikai és lelki egészségét megőrizve, a hétköznapok fáradalmait és feszültségét kipihenve, szabadidejét jó társaságban, aktív tevékenységgel töltse.

Amennyiben támogatni szeretné céljaink elérését, kérjük, ajánlja fel adója 1%-át szervezetünknek! Az adóbevallása elkészítésekor a civil szervezetek részére felajánlható 1% kedvezményezettjeként kérjük, minket jelöljön meg!

Adószámunk:  18620256-1-09

Felajánlását előre is köszönjük!

Amennyiben egyetért céljainkkal és szeretné segíteni munkánkat, jelentkezhet hozzánk önkéntesnek vagy anyagi támogatást nyújthat a következő módon:

Egyszeri vagy rendszeres adományt  banki átutalással küldhet részünkre.

Bankszámlaszám: 72900628-10505317  

Bank: Takarékbank

Név: Hegyek Vándora Egyesület

A közlemény rovatba kérjük, írja be: Adomány

Ha tulajdonában állnak olyan eszközök, melyekre ugyan nem tart igényt, de még használhatóak működésünkhöz vagy tevékenységünkhöz, hálásan fogadjuk eszközadományként.

Köszönjük a támogatását!