Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kéktúrázás napja

2021.10.09.

Kedves Résztvevők/ Érdeklődők!

Szeretettel várunk az Magyar Természetjáró Szövetség által szervezett és 2020-ban debütált kéktúrázás napján! Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapján! A rendezvény sikeres lebonyolításában egyesületünk túravezetői (szakaszfelelősként) is részt vesznek. 2021. október 9-én, szombaton a három kéktúra; az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra, vagyis az Országos Kékkör teljesítésére kerül sor, egy-egy szakasz bejárása által. A természetjárás és a kéktúrázás népszerűsítésére létrehozott programhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne egyet túrázni illetve ismerkedni a Kéktúrával, a természetjárással vagy egy új közösséggel. Minden szakaszfelelősnél lesz GPS jeladó, ami rögzíti a pozíciót és egy internetes térképen élőben lehet követni, hogy ki hol tart és nap végére kirajzolódik a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonala. A szakaszfelelősök segítik a csoport mozgását, tájékozódását, felhívják a figyelmet az útvonallal kapcsolatos tudnivalókra, érdekességekre.

 

Tarts velünk a 134-es szakaszon, Vekeri-tó – Halápi csárda https://kekturazasnapja.kektura.hu/tura-1/tura-134, (a HEVA által delegált szakaszfelelős: Szabó Sándor)!

 Jelentkezési felület: https://kekturazasnapja.kektura.hu/hir/regisztralj-es-valassz-turat

A túra időpontja: 2021.10.09.

A túra elnevezése: Kéktúrázás napja

A túra helyszíne: AK

 

A túra útvonala: fentebbi linken

A túra távja: km A túra szintje: m

A túra vezetője: A túra térképes elérhetősége:

Találkozó: 8:15    Indulás: 8:30

 

„Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében.

A 2020-as debütáló rendezvény sikerére építve (Országos Kéktúra- 1 nap alatt – 2100 regisztrált túrázó) 2021. 10. 09 -én az Országos Kékkör bejárását hirdetjük meg.

Az Országos Kékkör 3 kéktúrarészén; az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) útvonalain, 143 túracsoporttal összesen több, mint 2550 km-t teszünk meg egy nap alatt együtt.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok, nemzeti parkok és természetjáró egyesületek szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.”

 

Részletek

Dátum:
2021.10.09.
Esemény címkék:
,