Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Felsőtárkány geotúra

2021.10.16.

Kedves Résztvevők/ Érdeklődők!

Szeretettel várunk a HEVA geoturisztikai kalandjára, amikor is Felsőtárkány településen hagyva autóinkat, a Vár-hegyi illetve a Kő-közi tanösvényt bejárva teszünk egy csodás túrát. A túra célja, hogy hazánk eme látványos zugának geo- és táji értékeit megismerjük, szépségeit felfedezzük. Ez a séta elsősorban egyesületi tagjaink számára elérhető!

 

A túra időpontja: 2021.10. 16.

A túra elnevezése: Tárkányi köveken

A túra helyszíne: Felsőtárkány

 

A túra útvonala: Felsőtárkányi-tó (tanösvény indítótábla), Csák-pilis, Dolomitbánya, Dolomitbánya feletti kilátó, Felső-Kuklya-nyereg, Vár-hegy, Kövesdi-kilátó, Kőbánya-lápa, Kőbánya-orom, Kő-közi sáncvár, Barát-völgy, Kő-köz,  Felsőtárkányi-tó

 

A túra távja: 11 km A túra szintje: 540 m

A túra vezetője: Szabó Zsuzsa  és Szabó Sándor

A túra nehézsége: 2 csiga

A túra térképes elérhetősége:  https://en.mapy.cz/s/bubegodona

Indulás/Találkozó: Debrecenből, a megszokott helyekről (pontos hely és idő később). Egerben a Lidl-nél megállunk, itt lehetőséged lesz az elemózsia feltöltésére. Akivel csak Felsőtárkányban találkozunk, azt a Felsőtárkányi-tónál a tanösvény indítótáblánál (ez a pont, a Szikla fogadóval szemközti oldalon az illemhelyhez és büfésorhoz közel található meg) várjuk, 8ó 30p-kor.

Visszaérkezés: Debrecenbe  az esti órákban

Utazás: sz.gépkocsi ,
Költségek: önköltséges túra, benzin+matrica. Ennek költsége oszlik az utasok közt. Érvényes HEVA tagsággal nem rendelkezők, a költségekről elérhetőségeinken érdeklődhetnek.

Részvételi díj befizetési határideje:

Az ár tartalmazza:…. , Az ár nem tartalmazza:

Egyéb költségek:

 

Jelentkezési határidő: 2021.10.11. (hétfő estig), Aki nem tagja egyesületünknek, csak itt jelentkezhet: https://hegyekvandora.hu/esemenynaptar/

Fontos: min. létszám 8 fő, kevesebb jelentkező esetén a program elmarad.
Jelezd azt is, ha van hely a kocsidban vagy beszállnál útitársnak valakihez!

Minden jelentkező, a jelentkezés leadását követően kap egy megerősítő e-mailt, hogy jelentkezését regisztráltuk, illetve a jelentkezésed státuszáról ( rendben,létszám fölötti/ várakozólistás, egyéb, vagy nem tudtuk fogadni). A jelentkezési határidő lejáratát követően, e-mailban tájékoztatást küldünk minden résztvevőnek a túra egyéb részleteivel kapcsolatban.

A https://hegyekvandora.hu/ honlapon, illetve egyéb helyeken megjelent programunkon a részvételed csak alapelveink ( https://hegyekvandora.hu/rolunk/ ) megismerésével és elfogadásával lehetséges! Amennyiben részt veszel a hegyekvandora.hu oldalon megjelent programokon, azzal külön egyeztetés nélkül is elismered, hogy alapelveinket megismerted és magadra (illetve kiskorú hozzátartozódra) nézve kötelező jelleggel elfogadtad!

Javasolt felszerelés: bejáratott bakancs/cipő, esőkabát, kötszer, személyes gyógyszerek, hideg élelem, folyadék (lehetőleg víz), kullancsriasztó.

 

Részletek

Dátum:
2021.10.16.

Szervezők

Szabó Sándor
Szabó Zsuzsa

Helyszín

Felsőtárkány