Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kéktúrázás napja 70. szakasz

október 8 Egész nap

Kedves Résztvevők/ Érdeklődők!

Szeretettel várunk az Magyar Természetjáró Szövetség által szervezett és 2020-ban debütált kéktúrázás napján! Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapján! A rendezvény sikeres lebonyolításában egyesületünk túravezetői (szakaszfelelősként) is részt vesznek. 2022. október 8-án, szombaton a három kéktúra; az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra, vagyis az Országos Kékkör teljesítésére kerül sor, egy-egy szakasz bejárása által. A természetjárás és a kéktúrázás népszerűsítésére létrehozott programhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne egyet túrázni illetve ismerkedni a Kéktúrával, a természetjárással vagy egy új közösséggel. Minden szakaszfelelősnél lesz GPS jeladó, ami rögzíti a pozíciót és egy internetes térképen élőben lehet követni, hogy ki hol tart és nap végére kirajzolódik a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonala. A szakaszfelelősök segítik a csoport mozgását, tájékozódását, felhívják a figyelmet az útvonallal kapcsolatos tudnivalókra, érdekességekre.

Tarts velünk a 70-es szakaszon, Füzér-Hollóháza: https://kekturazasnapja.kektura.hu/tura-1/tura-070

A HEVA által delegált szakaszfelelősök: Szabó Sándor, Holló Dániel

   Jelentkezési felület: később! A túra időpontja: 2022.10.08. (szombat) A túra elnevezése: Kéktúrázás napja A túra helyszíne: OKT- Zempléni-hegység A túra útvonala: a fentebbi linken A túra távja: 13.5 km A túra szintje: 630 m Találkozó: 8:45    Indulás: 9:00
Kezdőpont: Füzér, Községháza buszmegálló
Végpont: Hollóháza, Szent László út, autóbusz-forduló
  Túránk az egész Kéktúra legszebb kilátásainak egyikét kínálja. A túra elején megkerüljük a bámulatos elhelyezkedésű füzéri várat és komor szikláit. Innen a szüntelenül hullámzó, szabdalt hegyvidék oldalába ékelődött Hegyközbe kapaszkodunk. A túra egyik legszebb pontján a Kis-Milicen álló kilátóból megcsodálhatjuk a teljes hegység panorámáját a tokaji Nagy-hegytől egészen az alant púposodó füzéri Vár-hegyig. Különösen tiszta időben pedig egészen az ukrajnai Kárpátokig ellátni a toronyból. Tovább haladva a Nagy-Milic oldalában kapaszkodva mesés bükkösöket szelünk át, és a Bodó-rétről kilátunk Kassa felé is. Néhány emelkedő és meredek lejtők miatt nehéz túra, de a meglátogatott erdők és az emlékezetes kilátás megéri a fáradozást.
  „Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében. Az Országos Kékkör 3 kéktúra részén; az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) útvonalain, 143 túracsoporttal összesen több, mint 2550 km-t teszünk meg egy nap alatt együtt. Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát. Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok, nemzeti parkok és természetjáró egyesületek szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.”

Részletek

Dátum:
2022.10.08.