Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kéktúrázás napja 68. szakasz

2022.10.08.

Kedves Résztvevők/ Érdeklődők!

Szeretettel várunk az Magyar Természetjáró Szövetség által szervezett és 2020-ban debütált kéktúrázás napján! Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapján! A rendezvény sikeres lebonyolításában egyesületünk túravezetői (szakaszfelelősként) is részt vesznek. 2022. október 8-án, szombaton a három kéktúra; az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra, vagyis az Országos Kékkör teljesítésére kerül sor, egy-egy szakasz bejárása által. A természetjárás és a kéktúrázás népszerűsítésére létrehozott programhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne egyet túrázni illetve ismerkedni a Kéktúrával, a természetjárással vagy egy új közösséggel. Minden szakaszfelelősnél lesz GPS jeladó, ami rögzíti a pozíciót és egy internetes térképen élőben lehet követni, hogy ki hol tart és nap végére kirajzolódik a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonala. A szakaszfelelősök segítik a csoport mozgását, tájékozódását, felhívják a figyelmet az útvonallal kapcsolatos tudnivalókra, érdekességekre.

Tarts velünk a 68-as szakaszon, Kishuta-Sátoraljaújhely: https://kekturazasnapja.kektura.hu/tura-1/tura-068

A HEVA által delegált szakaszfelelősök: Makai János

 

 Jelentkezési felület: később!

A túra időpontja: 2022.10.08. (szombat)

A túra elnevezése: Kéktúrázás napja

A túra helyszíne: OKT- Zempléni-hegység

A túra útvonala: a fentebbi linken

A túra távja: 22.1 km A túra szintje: 740 m

Találkozó: 7:45    Indulás: 08:00

Kezdőpont: Kishuta, vegyesbolt buszmegálló
Végpont (tervezéshez kattints): Sátoraljaújhely vasútállomás

 

A hajdani vándoriparosok hazájában túrázunk, ahol „drótosokat” ugyan nem látni már, de a szűk völgyek nagyszerű fekvésű falvai máig megmaradtak apró, békés hegyi községeknek. Völgyi vándorlásunk a zempléni faipar múltjának nyomában, a hutatelepülések között vezet, végül a hegység legjobban kiépített, legnépszerűbb részére, a Sátoros-hegyek csoportjához invitál. A kellemes hangulatú, könnyű útvonal Sátoraljaújhely vasútállomásán ér véget.


 

„Az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapja a Magyar Természetjáró Szövetség szervezésében.

Az Országos Kékkör 3 kéktúra részén; az Országos Kéktúra (OKT), a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (RP-DDK) és az Alföldi Kéktúra (AK) útvonalain, 143 túracsoporttal összesen több, mint 2550 km-t teszünk meg egy nap alatt együtt.

Az esemény különlegessége, hogy a túra napján a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

Hagyományteremtő céllal, a hazai állami erdőgazdaságok, nemzeti parkok és természetjáró egyesületek szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.”

Részletek

Dátum:
2022.10.08.