Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Cívis Vándor Bicajon IV.

2022.03.27.

Kedves Résztvevők/ Érdeklődők!

Szeretettel várunk a HEVA drótszamaras kalandjára! Ez alkalommal Debrecen és környékének sík vidékén tekerve folytatjuk a „Cívis Vándor bicajon” kerékpáros sorozatunkat. A biztonságos közlekedéshez szükséges felszerelésről és a szerviz készletről mindenki maga gondoskodjon!!! Csak jó időjárási feltételek (esőmentes nap) esetén rendezzük meg.
Ne tétovázz, ha tudsz, tarts velünk!

Ha téged is átjár a kerékpározás semmihez sem hasonlító érzése, akkor gyere velünk, tekerjünk együtt !

„Hajdúsámson különleges természeti értéke a Hajdúsági Tájvédelmi Körzet részét alkotó, pusztagyepekkel, nedves homoki rétekkel tarkított Martinkai legelő és a hozzá kapcsolódó tölgyes, amely a település külterületén található. Hajdúsámson igen jelentős mintegy 82 ha természetvédelmi területtel rendelkezik. A változatos táj gazdag állat- és növényvilággal rendelkezik, melyek között számos védett fajt találunk. Legértékesebb tagja a fokozottan védett, és ma már csak a nyírségi homokon élő magyar kökörcsin.”

 Jó hangulat, közös élmények, kalandok, HEVA- a túrák szerelmeseinek.

EZ A PROGRAM  HEVA tagsággal nem rendelkezők számára is ELÉRHETŐ!

A túra időpontja: 2022.03.27.

A túra elnevezése: Cívis Vándor bicajon 4.

A túra helyszíne: Debrecen

 

A túra útvonala: Debrecen Sámsoni út (Mol kúttal szemben) , Hajdúsámson, Martinka, Panoráma út, Fancsikai kilátó, Bánki arborétum, Vekeri-tó, majd vissza a Panoráma úton és a Diószegi úton a kiindulási pontunkhoz.

A túra távja: 48 km A túra szintje: 260 m + az otthon és az indulási/záró pont elérése

A túra vezetője: Szabó Sándor

A túra nehézsége: 1 csiga                                                                                                         

 A túra térképes elérhetősége:

Indulás/Találkozó: Debrecen, Sámsoni út (Mol kúttal szemben)

Költségek: önköltséges túra

Javasolt felszerelés: Mindig azt javasoljuk, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatot a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.

 

Jelentkezés, jelentkezési határidő: 2022.03.23. (szerda estig). A túrára jelentkezni, az eseménynaptárnál   https://hegyekvandora.hu/esemenynaptar/ található „Jelentkezés programra” űrlaplap kitöltésével tudsz, illetve a HEVA tagjai email-ben: hegyekvandora@gmail.com vagy telefonon is jelentkezhetnek.

Részletek

Dátum:
2022.03.27.
Esemény címkék:
, , , , ,

Szervező

Szabó Sándor
Telefon:
+3630...