Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

5. HEVA TÁBOR

augusztus 12 8:00 de. augusztus 14 8:00 du.

2022.08.12-14. Dunakanyar

Kapd elő a sátradat, a bakancsodat és tarts velünk  az ország egyik legszebb szegletébe, a Visegrádi-hegységbe! Szállásunk a Mócsay-tanya melletti tábor területén lesz, a visegrádi turisztikai attrakciók közvetlen közelében.  Az engedélyt megkaptuk, így legálisan pihenhetünk, sátrazhatunk a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén. 🙂

A TÁBOROZÓHELYÉRT A Pilisi Parkerdő Zrt. RÉSZÉRE 1.000 FT/FŐ/ÉJ JELKÉPES ÖSSZEGET KELL FIZETNI. IDEGENFORGALMI ADÓ NINCS.

Jöhetsz csak pihenni, főzni, vagy túrázhatsz velünk. Akár 1 napra is csatlakozhatsz a programhoz! NEM CSAK EGYESÜLETI TAGJAINK VEHETNEK RÉSZT A PROGRAMON! Minden résztvevő számára ingyenesen elérhető minden program a tábor ideje alatt. A létszám maximum 25 fő lehet! Bármihez csatlakozhatsz, de természetesen egyik program sem kötelező! 

Adottságok a szálláshelyen: vezetékes víz, a közelben fogyasztható forrásvíz (Hármas-forrás), WC, zuhanyzó, pad-asztal garnitúra (fedett helyen is), tűzrakóhely, étterem a közelben és persze fantasztikus túraútvonalak és kilátópontok. 🙂 Bolt nincs a közelben!

PROGRAMTERV:

1.NAP (2022.08.12. péntek) Érkezés 10-11 óra között. Sátrak felverése, táborhely elfoglalása. 12-13: Ebéd, erről mindenki magának gondoskodik. (Rövid sétával elérhető a Mogyoróhegy étterem /nyitva:11-17 óráig/, ahol lehet ebédelni. Nagyon finoman főznek.) 13-14: Délutáni szieszta, pihenés, társasjáték. 14: Rövid séta (4-5 km ), a környék szépségeinek, növényvilágának felfedezése. 17-18: visszaérkezés a táborhelyre. 18-19: vacsora, mindenki magának gondoskodik vacsoráról. (A táborhelyen van vezetékes víz, sütni-főzni gázrezsón fogunk tudni a tűzgyújtási tilalom miatt!) Vacsora után szabad program. ( Társasjáték, beszélgetés, stb.) Igény esetén éjszakai túrára invitálunk benneteket.   2.NAP (2022.08.13.szombat) Trombitás ébresztő 5-kor! (Ez csak vicc volt, nincs trombitánk…:-) :-):-)) Csatlakozhattok hozzánk egy könnyű, rövid reggeli tornára 7.30-kor. Semmilyen eszközt, polifoamot nem igényel, csak átmozgatjuk magunkat. 8 órakor reggelizünk. Mindenki magának hoz reggelire valót. (Vagy készíthet is) Legkésőbb 9-kor elindulunk túrázni (Hideg élelmet, innivalót hozzatok magatokkal!). A táborhelytől indulunk, aki csak erre a napra szeretne csatlakozni, azzal egyeztetünk a találkozóhelyet illetően. Aki maradni szeretne a táborhelyen, vagy más programot csinál magának, természetesen megteheti.

Túra: (2022.08.13-án): táborhely, Fekete-hegy, Borjúfő, Moli-pihenő, Kis-Villám, Ördögmalom-vízesés,  jelzetlen panoráma pontok, Kálvária-kápolna, táborhely.

Tervezett táv: 20 km, Szint: 750m

Túravezető: Szabó Sándor 17-18: visszaérkezés a táborhelyre. 18: Közös vacsora készítés, a hozzávalókat az egyesületünk a táborban legalább 1 éjszakát eltöltők számára (nemcsak a tagságunknak) pályázati forrásból biztosítja! AKI ÉRZÉKENY VALAMILYEN ÉLELMISZERRE, ÖSSZETEVŐRE,  VEGETÁRIÁNUS, VEGÁN KÉRJÜK JELEZZE!   19-20: vacsora Vacsora után szabad program. ( Társasjáték, beszélgetés, séta, stb.) Igény esetén éjszakai túrára invitálunk benneteket.   3.NAP (2022.08.14. vasárnap) Ma is csatlakozhattok hozzánk egy könnyű, rövid reggeli tornára 7.30-kor. Semmilyen eszközt, polifoamot nem igényel, csak átmozgatjuk magunkat. 8 órakor reggelizünk. Közösen készítünk reggelit, melyhez a hozzávalókat egyesületünk pályázati forrásból biztosítja a táborban legalább 1 éjszakát eltöltők számára! Kávét és teát is készítünk a reggelihez.  Délelőtt rövid sétára hívunk benneteket, ami 10 km körüli lesz. (Célpont lehet: Boldog Özséb kilátó, Vörös-kő, stb.) Hozzatok enni- és innivalót magatokkal! (Ha mindenki szeretne jönni túrázni, lebontjuk a sátrakat, az autók maradhatnak a táborhelyen.) Visszaérkezés a kora délutáni órákban (14-15 óra körül) Délután szabad program, játék, beszélgetés. Táborhely rendben hagyása után hazaindulás 17 óra körül, Vác érintésével (fagyizás a Duna-parton).    JELENTKEZÉS: Minél hamarabb, de legkésőbb 2022.08.05. (péntek) délig, bármelyik elérhetőségünkön, illetve a honlapon található jelentkezési felületen. A program a jelentkezők létszámától függetlenül megvalósul (amennyiben az időjárás engedi)!

Megközelítés, parkolás:  Autóval a 11-es főúton haladva még Visegrád előtt, a 40-es és 41-es km között érdemes balra térni. Ezen a szép panorámaúton alig 3 km-t kell megtenni, hogy elérjük a Mogyoróhegy Éttermet. Ezt követően kell  bekanyarodni és innen közelíthető meg a táborhely. Egészen a táborhelyig fel tudunk autóval menni. A pontos helyet minden résztvevőnek elküldjük.

AZ ÁLLANDÓAN SZEDETT GYÓGYSZEREIDET, KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓT, SÁTOROZÁSI KELLÉKEKET, TISZTÁLKODÁSI FELSZERELÉSEDET NE FELEJTSD OTTHON! A környék számos szabadidős lehetőséget kínál azok számára, akik nem szeretnének túrázni. A teljesség igénye nélkül autóval, vagy gyalog: Bob pálya, Kálvária, Kápolna, hajókázás (az alacsony vízállás miatt most nem áll meg a Visegrádi körjárat sem a zebegényi, sem a dömösi kikötőben!), játszótér, Mogyoró-hegyi vadaspark, Mogyoróhegyi függőhíd, Erdei Kápolna, Kőszínház,  Duna-part, Visegrádi fellegvár, Ördög-malom, Sibrik domb („Ponte Navata” római erőd) Ispáni palota romja, Nagyvillám-Kalandpark, Zsitvay-kilátó,  stb.  

Részletek

Kezdés:
2022.08.12. @ 8:00 de.
Vége:
2022.08.14. @ 8:00 du.

Szervezők

Szabó Sándor
Szabó Zsuzsa

Dunakanyar

Magyarország + Google Térkép