SZERETETTEL ÜDVÖZLÜNK A HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET HONLAPJÁN!

A programokról részleteket itt olvashatsz!

gallery/szadelo274

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

  • Min. létszám 4fő, kevesebb jelentkező esetén a program elmarad.
  • Aki nem tagja egyesületünknek, a részvétel feltételeiről és a költségekről elérhetőségeinken érdeklődhet, illetve csak itt jelentkezhet!
  • Jelezd, ha van hely a kocsidban vagy útitárs leszel!
  • Minden jelentkező, a jelentkezés leadását követően kap egy megerősítő e-mailt, hogy jelentkezését regisztráltuk, illetve mi a jelentkezése státusza ( rendben,létszám fölötti/ várakozólistás, egyéb, vagy nem tudtuk fogadni).
  • A jelentkezési határidő lejáratát követően e-mailban tájékoztatást küldünk minden résztvevőnek a túra egyéb részleteivel kapcsolatban. 

 

 

A http://hegyekvandora.hu/ honlapon, illetve egyéb helyeken megjelent programjainkon a részvételed csak alapelveink megismerésével és elfogadásával lehetséges!

Amennyiben részt veszel a hegyekvandora.hu oldalon megjelent programokon, azzal külön egyeztetés nélkül is elismered, hogy alapelveinket megismerted és magadra (illetve kiskorú hozzátartozódra) nézve kötelező jelleggel elfogadtad!
 

 

 

Fontos információk:

"Vízesések és sziklák"

 

2018.01.13.

Gömör-Tornai-karszt

Indulás helye:

 

Debrecen

A túra távja:

 

14-21km

Költségek:

Önköltséges túra (HEVA tagok részére)

A túra útvonala:

Áj falu, Áji-vízesés, Ördög-kapu, Ájfalucska, Ájfalucskai nyereg, Szádelői–fennsík , szikla kilátópontok, Torna vára, Áj falu

 

Bónusz a túrán:

Most nincs.

Indulás ideje:

 

2018.01.13.4ó40p

A túra

sz.emelkedése:

Menet közben kialakul.

gallery/logo (1)

A túra vezetője:

SZABÓ SÁNDOR

Jelentkezési határidő:

2018.01.11. (csüt.)

A program részletei:

 

Áj központjából az Áj patak „szurdokába” indulunk, ahol a csodaszép Áji-vízesések várnak ránk amit a Garádics-patak alakított ma ismert formájára.. Majd Ájfalucska  házai közt lépegetünk, melyek  még őrzik a hagyományos szláv népi építészet jegyeit.    A faluból emelkedünk a fennsík felé. Ahol igazi fennsík túra, majd a völgy lenyűgöző látványa tárul elénk. A Szádelői-völgy  víz vájta sziklaszurdoka a Felső-hegyet és a Szádelői-fennsíkot választja el egymástól. A 3 kilométer hosszú, 300 méter mély, nagy esésű szoros alja helyenként csupán 10 méter széles. Itt a rövidebb túrát választók lesétálnak a kocsikhoz, a többiekkel felkeressük még Tornai-vár romjait és csak utána sétálunk vissza Ájban hagyott autóinkhoz.

Ma

van.