Hegyek Vándora Egyesület

VÁNDORTÁBOROK

TÉGED IS SZERETETTEL VÁRUNK! NE MARADJ LE!

gallery/bükk mátra 1

Erdei vándortábor a Bükkben

 

2021-től szeretettel várjuk a vándortúrázókat a Bükk csodás vidékére is!A 7 napos vándorút a Bükk nyugati kapujában, Felsőtárkányban kezdődik, ahol az erdő mélyén, a Stimecz-ház szomszédságában lévő táborhelyre szeretettel várja a csoportokat az EGERERDŐ Zrt.. A helyi nevezetességek (emlékerdő, vadbemutató kert, kisvasút, időszakos források) megismerése után felkapaszkodunk a Bükk-fennsíkra, ahonnan csodás látvány tárul elénk a Dél -Bükk gyönyörű erdőségeire, egészen az Alföld pereméig. A déli kövek vonulatán Ny-i irányban haladva elérünk az Őr-kőhöz, ahonnan leereszkedünk Bélapátfalvára. A Gyári-tó melletti táborhelyről indulva, hamarosan rálátunk a Bél-kő fehér, kopárszikláira, melyek az egykori mészkőbányászat emlékét őrizik. Körtúránk során a holdbéli képet adó bányaudvart is megcsodálhatjuk, mely mára fokozottan védett természetvédelmi terület, innen fantasztikus panoráma tárul elénk a Mátra, a Bükk és a Felvidék felé. Kirándulásunk utolsó állomása Szilvásvárad, ahol felejthetetlen élményekkel gazdagodhatunk. A bükk-fennsíki körtúra mellé választhatunk erdei iskolai programot, múzeumlátogatást vagy kisvonatozást, illetve a természeti és kulturális értékekkel (Fátyol-vízesés, Lipicai ménes, Orbán- ház) is megismerkedhetünk.

IDŐTARTAM: 7 nap / 6 éjszaka 

NEHÉZSÉG: Nehéz

HOSSZ: 63,2 km

BŐVEBBEN

Tisztelt vándortábor iránt érdeklődők!

 

 Egyesületünk ebben a 2 időpontban és helyszínen kapcsolódik be a vándortáborozásba. Felső tagozatos és középiskolás diákok jelentkezését várjuk 2021.02.12-én éjfélig vándortáborainkba! 

 

Erdei vándortábor a Mátrában

 

2020-tól új útvonalon, északról a déli lejtők felé haladva ismerhetjük meg a Mátra vadregényes táját. Utunk során számtalan természeti, földtani, és történelmi emlékhely mellett haladunk el. Többek között felkeressük a Tar melletti csevice kutakat, a Fenyvespusztai Arborétumot, Vidróczki betyár barlangját, az ágasvári Óvárat, és ha még bírjuk erővel, akkor, az ország legamagasabb pontjára, a Kékestetőre is ellátogathatunk. A felső-mátrai festői falvak helytörténeti kiállításain bepillanthatunk a Mátra múltjába, hagyományos mesterségeibe, majd a sástói Adrenalin Parkban tesszük próbára bátorságunkat. Vándorutunk utolsó napján kisvonatozással búcsúzunk a mátrai erdőrengetegtől. A közel egy órás zakatolás után levezetésképp érdemes benézni a gyöngyösi végállomás szomszédságában lévő Mátra Múzeumba.

IDŐTARTAM: 7 nap / 6 éjszaka

NEHÉZSÉG: Nehéz

HOSSZ: ~59-69 km

 

 

 

BŐVEBBEN