HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET
 
 
   Főoldal      Tehetséggondozó tábor 2015.
 
 
   
 
 

TEHETSÉGGONDOZÓ TÁBOR

2015. május 23-25.

Cserépfalu-Cserépváralja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

VIDEOFILM A TÁBORRÓL:

 
 

Tisztelt Látogatónk!

 

Örömmel adunk hírt az egyesületünk szervezésében lebonyolított háromnapos bükkaljai táborról, melyen 11 tehetséges gyermek és fiatal vehetett részt.

A Hegyek Vándora Egyesület szervezésében 2015. május 23-25. között tehetséggondozó táborban vehetett rész 11 különböző korú tehetséges fiatal. A diákok megismerkedtek Cserépfalunak, Cserépváraljának és környéküknek kulturális, néprajzi értékeivel, lehetőséget kaptak arra, hogy új ismereteiket, élményeiket kreatív alkotások, fotók formájában bemutassák.  A kiscsoportos és egyéni foglalkozásokon az önismeret, a kreativitás fejlesztésére is figyelmet fordítottak a tábort vezető pedagógusok. A mindennapos túrák rekreációt, aktív pihenést nyújtottak és kőzettani, történelmi ismeretekkel gazdagították a résztvevőket. A tábor az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az OFI, az EMMI és a Nemzeti Tehetség Program által támogatott pályázat (A magyar kulturális örökség megőrzését,

 
 
a hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó programok támogatására) keretében jött létre.
A Hegyek Vándora Egyesület egyik fő törekvése, hogy az alakítható szemléletű fiataloknak bemutassuk a védelmet érdemlő természeti és kulturális kincseket, és felkeltsük érdeklődésüket örökségünk, hagyományaink iránt. Felelősséget szeretnénk vállalni abban, hogy a társadalom számára különleges értéket képviselő építészeti, régészeti, művészeti alkotások termékeny talajra találjanak az egyesületünkkel valamilyen formában kapcsolatba kerülő fiatalok, gyermekek lelkében, hogy tiszteljék, óvják mind az épített, mind a természeti környezetet.
 
 
 
 
 

 

 
A táborban résztvevő gyerekek fotói
 

GYEREKFOTÓK - ÁLLATOK
 
GYEREKFOTÓK - NÖVÉNYEK
GYEREKFOTÓK - TÁJKÉP
 GYEREKFOTÓK - TÁRGYAK
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Hajdú-Bihari Naplóban megjelent hirdetésünk:
 
 
 
 

 
 
 
 
Zsu