HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET
 
 

 

 
 

"A KÁRPÁTKOSZORÚ EZERKÉPPEN EZER KÉPBEN"

Fotós élménybeszámoló előadássorozat három részben
 
 

"Felvidéki csodák"

2011. április 06-án a Téglási Városi Könyvtárban lelkes közönség előtt került sor túra körünk történetében az első nem túra jellegű programra. A "Kárpátkoszorú ezerképpen ezer képben" előadássorozat első részét - mely "Felvidéki csodák" alcímmel került meghirdetésre - Kiss Sándor és Szabó Sándor nagy sikerrel prezentálta. Tartalmas és szórakoztató előadásnak lehettek szem- és fültanúi a könyvtárban megjelent tisztelt vendégek, akik között az alpolgármester urat is üdvözölhettük.
Az előadáson fotók alapján került bemutatásra a Kis-Fátra, a Liptói-havasok, a Tátra, a Felvidék Paradicsoma, a Pieninek, az Alacsony-Tátra, a Gömör-Szepesi-érchegység és környékük.
A tájak, hegyek leírásán, elhelyezkedésén, az ottani túrázási lehetőségek szakszerű elmondásán túl a fiúk egyéni élményeikkel is színesítették a beszámolót, amik gyakran mosolyra fakasztották a feszülten figyelő közönséget. Többször kérdeztek a két túravezetőtől, akik készségesen válaszoltak az érdeklődőknek, ezzel is segítetve a gyönyörű Felvidék  alaposabb megismerését.
Tartalmas, hasznos és túrázási kedvet fakasztó szerda estét tölthettünk a Téglási Városi Könyvtárban, amelyért az előadókon kívül külön köszönet illeti meg a  könyvtár dolgozóit a profi szervezésért, valamint Kiss Sanyit a lelkes kezdeményezésért.
 
Szeretettel várunk mindenkit a következő előadásunkra is!
 
 
 
 
 
 

"Erdély, ahol a fenyők az égig nőnek"

 
2011. április 20-án újra fotós élménybeszámolóra került sor a Téglási Városi Könyvtárban.  A "Kárpátkoszorú ezerképpen ezer képben" előadássorozat második, Erdélyről szóló részét újra  a HTTK két bátor és lelkes Sanyija, Kiss Sándor és Szabó Sándor prezentálta.
Meleg hangulatú, családias fogadtatásban volt része minden kedves megjelent vendégnek - köztük természetesen nekünk is - amiben óriási része volt "Laci papa" isteni gyümölcskenyerének. Ismét megtisztelte programunkat jelenlétével Zimán Ferenc alpolgármester úr, akinek a jelek szerint sikerült kedvet csinálni a túrákhoz.
Az előadáson a túralehetőségek, túraútvonalak megismerésén túl erdélyi kulturális és kézműves ismeretekre is szert lehetett tenni Kiss Sanyi jóvoltából, aki egy fehér agyagból készült csuprot is megmutatott a közönségnek. Ismét tartalmas, élménydús estét tölthettek el a könyvtárban megjelent, természetjárás és Erdély iránt érdeklődők.
Újfent köszönet illeti meg az előadókat, a  könyvtár dolgozóit és persze Kiss Sanyit a lelkes kezdeményezésért.
 
Szeretettel várunk mindenkit a következő előadásunkra is, amelyen hazai tájakon kalandozunk és meglepetésekkel is szolgálnak az előadók!
 
 
 
 
 
 

"Ezer apró csoda a koszorú belsejében"

 
 
 
 
2011. június 1-jén a két túravezető megtartotta a Téglási Városi Könyvtárban a fotós élménybeszámoló harmadik, befejező részét.  Zárásként hazai tájakon barangolhattunk, a Magyarország minden tájára kiterjedő részletes, program- és túraajánlatokban gazdag, szebbnél-szebb fotókkal illusztrált előadás során. A közönség soraiban új arcok is feltűntek  az első és második részen már látott vendégeken túl.
A fiúk az előadássorozattal óriási kedvet csináltak a túrázáshoz a megjelent vendégeknek, melynek eredményeként felkérést kaptak egy könnyebb túra megszervezésére és levezetésére.
Az előadók a színvonalas és sikeres előadásaikért köszönetképpen gyönyörű ajándékot vehettek át a szervezőktől, mellyel a közelgő június 4-i évfordulóra is emlékeztünk.
 
 
 
 
 
 
Zsu