HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET
 
 
   Főoldal      Szintidő 1
 
 
TÜNDE TELJESÍTMÉNYTÚRA ROVATA
 
avagy
 
"Tünde töprengései a teljesítménytúrázásról"
 
 
 
MI A TELJESÍTMÉNYTÚRA?

A teljesítménytúra egy előre  meghatározott útvonalon rendezett túra, ahol az útvonalon adott időn (szintidőn) belül kell végigmenni.

Az útvonalat a rajtnál megkapott útleírásból (idegen szavak kedvelőinek itinerből)  és a mellékelt térképből tudhatod meg. Ezen a papírlapon (amit jó, ha nem veszítesz el) megtalálod az ellenőrzőpontok helyét is, amelyeket mindenképpen útba kell ejtened. Ha ügyes vagy és megtalálod őket, jutalmul kapsz pecsétet, aláírást, matricát, beírhatod a megtalált kódot. Ezek valamelyike igazolja, hogy helyes úton jársz. Ezeket a célban ellenőrzik, ha mind megvan, és a kiírt időt sem lépted túl, és még élsz is , sikeresen teljesítetted a túrát. 
Bárki részt vehet a túrákon. Minden hétvégén és ünnepnapokon rendeznek ilyeneket. A kiírásokat a neten megtalálod, ha igazán kíváncsi vagy.
Egy-egy túrán vannak hosszabb és rövidebb távok is. Erőnlétednek és bátorságodnak megfelelően választhatsz.
Nevezési díjak is vannak 300-1000 Ft közötti összegben. Ezért cserébe az ellenőrző pontokon  elkényeztetnek vízzel, teával, szörppel, zsíros kenyérrel,lekváros kenyérrel, csokival,gyümölccsel, jó hangulattal, biztató szóval. 
Elismerésként általában kitűzőt,jelvényt és oklevelet, emléklapot kapsz. Természetesen nem a jutalom, hanem a megtett út a fontos.
Folyt. köv.    (angolul tanulóknak: to be continued….)
 

 
 
Zsu