Olvasd el alapelveinket és alapszabályunkat!

ALAPELVEINK

gallery/olvaso1
gallery/olvaso1

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET
 

A hegyekvandora.hu honlapon megjelent programokon a részvételed csak az alapelveink megismerésével és elfogadásával lehetséges!  Amennyiben részt veszel a hegyekvandora.hu oldalon és a közösségi portálokon megjelent programjainkon, azzal külön egyeztetés nélkül is elismered, hogy alapelveinket megismerted és magadra (illetve kiskorú hozzátartozódra) nézve kötelező jelleggel elfogadtad!

Érezd magad jól a túráinkon!

Belépési nyilatkozat

Belépés az egyesületbe:

Töltsd ki a belépési nyilatkozatot, írd alá és juttasd el emailben vagy személyesen az egyesület elnökének!

Töltsd le a BELÉPÉSI NYILATKOZATOT!

1. lépés

2. lépés

3. lépés

Alapszabály

1.

„1 csapat - 1 cél!”

Az első és legfontosabb alapelvünk. A programjainkon való részvétel, felfogásunk szerint legyen megtiszteltetés a meghívónak és a meghívottnak egyaránt! Egyéni érdek nem emelkedhet csapat érdek fölé! Csapaton belül viszont mindenkinek meg kell adni a kibontakozás lehetőségét. Hál’ istennek nem vagyunk egyformák, mindenki egy színfolt a maga nemében, amivel megszínesítheti a másik ember életét is. Így örömmel, megértéssel fogadjuk egymás ötleteit, terveit, építő kritikáit vagy személyes segítségét is, egy jobb „hegyekvándorás” lét érdekében.

2. 

A túrán/programon mindenki saját felelősségére vesz részt! 

A programmal összefüggésben vagy az út során történt bárminemű baleset vagy anyagi kár esetén sem a túravezető, sem az úti célt felrakók, sem a hegyekvandora.hu oldalt működtetők, sem az egyesület nem tartoznak jogi, anyagi vagy erkölcsi felelősséggel, a programokért felelősséget nem vállalnak! Természetesen a túravezető azért van ott a programon, hogy vezetésével közösen odafigyelve próbáljuk megelőzni az ilyen helyzeteket. 18 év alatti gyermek csak szülői felügyelet mellett vehet részt programjainkon. A gyermekére a szülő felügyel, és minden felelősség az övé!

3. 

A túrán/programon készült fotók/Videók

A hegyekvandora.hu honlapon illetve a különböző közösségi portálokon megjelent programokon készült fotók, filmek és egyéb kategóriájú kiadványok megjelenhetnek a hegyekvandora.hu honlapon, a honlap aktuális fotótárában, illetve különböző közösségi oldalon, minden külön egyeztetés nélkül.

4. 

utazás

Telekocsis utaknál a könnyebb szervezés miatt előfordul, hogy az autós jelentkező adatait átadjuk a hozzá jelentkező utas számára, illetve az utas adatait átadjuk az autós részére (név, e-mail cím és telefonszám). Az utazási költség megoszlásáról az autós és az utas egyénileg állapodnak meg! A Hegyek Vándora Egyesület nem vállal felelősséget sem az autósért, sem az utasért, sem az útiköltségért!

5. 

Külföldi túrák

Külföldi túráinkon minden résztvevő egyéni döntése, hogy köt-e extra sportbiztosítást, mely többek közt tartalmazza a hegyi mentést is. Amennyiben valaki nem rendelkezik a szükséges biztosítással, ugyan részt vehet az adott túrán, de tudomásul veszi, hogy a baleset, mentés, kórházi ápolás díja és minden további felmerülő költség őt terheli. Európai Uniós TB kártya minden külföldi kirándulás során szükséges az utasbiztosításon felül.

6.

A túrákról, programokról

  • Minden túrának vannak kitűzött céljai, távja, szintemelkedése, vagyis egy bizonyos nehézségi foka, amit a résztvevők szeretnének elérni (hisz ezért jöttek). Mielőtt jelentkezel, gondold át, hogy képes leszel-e ezt teljesíteni!
  • Ha valakinek a programjára jelentkezel (aki időt, energiát nem sajnálva, tesz a közösségünkért), fogadd el hogy ő a szervező! A szervezők is, mint te, szeretnék jól érezni magukat.
  • A túravezetőnek joga van az adott programon (időjárási körülmények, résztvevők felkészültsége, terep változásai, rosszullét, stb., figyelembe vételével) a változtatásra! A résztvevőknek ezt el kell fogadniuk! Az indokolt változtatás miatt, a benzin költség vagy részvételi díj nem kérhető vissza.

7.

A túraterv olyan, mint az időjárás, VÁLTOZHAT!

  • Mindegy hogy szervező vagy jelentkező vagy, a program előtt légy annyi tekintettel a társaidra, hogy  értesítsd őket változás esetén! Ha a túrát megelőző 24 órában történik valami nem várt esemény (pl. járhatatlan utak), abban az esetben telefonon értesítünk mindenkit a túra elmaradásáról, vagy a beállt változásról.
  • Ha előzetes értesítés nélkül nem jelenik meg az utas, vagy az autós a megbeszélt helyen és időben, ezért nem tud a szervező vagy az egyesület felelősséget vállalni. Igaz, eddig még nem fordult elő ilyen eset, de ha előfordulna, a következő alkalommal már nem tarthat velünk az utas sem és az autós sem!

8.

tagjainknak!

  • Nagyon örömteli, hogy többen is szerveztek különféle programokat. Tegyétek légyszíves ezt az egyesület égisze alatt! Színesítve ezáltal a program-kínálatot, ismertséget adva az egyesületnek. Ez közös érdekünk! Attól még a szervező/vezető nem változik.
  • Ha szerveztek valamilyen programot, illendő lenne minden tagot meghívni, nem szelektálva (1-2 fő-t)! A kocsi, illetve a helyszín/szállás férőhelye, stb. persze érthetően jelenthet limitet.
  • Ha már programot szervez valaki, vegyük a fáradtságot és írjunk vissza neki, hogy „oké", vagy "éppen most nem tudok menni”. Elég sokat dolgozik egy szervező 1-1 programon, egy visszajelzést igazán megérdemel!

Záró gondolatok

Alapelveink az idő múlásával folyamatosan változhatnak, bővülhetnek, de mindig a megjelenéstől hatályosak. Régi ismerőseink erről tájékoztatást kapnak, az "első bálozók" meg az akkor aktuálisak szerint csatlakozhatnak.