Hálás köszönet, hogy a velünk tartók ingyen használhatják a 2017-es 1%-ból vásárolt felszereléseket!

KÖSZÖNJÜK!

A programjainkról részleteket itt olvashatsz!

SZERETETTEL VÁRUNK KÖVETKEZŐ TÚRÁNKON!

A Hegyek Vándora Egyesület  2014. szeptembere óta működik egyesületi formában. Fő tevékenységünk a természetjárás, gyalogos túrák, vadkempingek, gyermektáborok, kerékpáros túrák, klettersteig utak, családi programok szervezése, vezetése és a természet védelme. Túráinkon bárki részt vehet teljesen ingyen, a szervezők, az egyesület "dolgozói" munkájukért jövedelemben nem részesülnek. 
Fő célunk, hogy minél több ember, kortól és nemtől függetlenül felismerje a természet nagyszerűségét, óvja és tisztelje ezt az egyedülálló csodát! Eközben saját fizikai és lelki egészségét megőrizve, a hétköznapi teendők fáradalmait és feszültségét kipihenve, szabadidejét jó társaságban, aktív tevékenységgel töltse.

 

ADÓ 1%

Amennyiben támogatni szeretné céljaink elérését, kérjük ajánlja fel adója 1%-át szervezetünknek!

Felajánlását előre is köszönjük!

gallery/szadelo274
gallery/sarospatakbringanap030

HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET 

 

Adószám: 18620256-1-09

Tel.szám: +36-30-504-5137

E-mail:

hegyekvandorakukacgmail.com
httkkukachegyekvandora.hu

gallery/cstabor2nap127
gallery/cstabor2nap353
gallery/cstabor3nap097

 

Hogyan rendelkezhet adója 1+1 százalékáról?

 

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2019. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak (2019-ban a Nemzeti Tehetség Programnak).

Az szja 1% felajánlására jogosult civil szervezetek listája itt érhető el.

Az szja 1% felajánlására jogosult egyházak és a kiemelt előirányzat listája itt érhető el.

Az 1+1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2018-as személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

Amennyiben a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikus úton nyújthatja be:

az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy

az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 18EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

 

Papíros formában postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

a személyi jövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,

az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,

a 18EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá

amennyiben a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, 2019. május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).

Abban az esetben, ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Fontos, hogy a 2019. május 20-ai határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a bevett egyház technikai számára szóló, formailag érvényes 2018. évi nyilatkozatokat a 2019. évben is figyelembe veszi a NAV, újabb nyilatkozat beadásáig vagy a nyilatkozat visszavonásáig.

A civil kedvezményezettekre és a kiemelt költségvetési előirányzatra ugyanakkor továbbra is évenként kell nyilatkozni, mivel ezeket a felajánlásokat csak egy alkalommal, a rendelkezés évében veheti figyelembe a NAV.

Az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán jelezheti azon döntését is, hogy nevét és elérhetőségét a megjelölt civil kedvezményezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Azt, hogy az Ön által idén megjelölt kedvezményezett(ek) részesült(ek)-e a felajánlott 1(+1)%-os összeg(ek)ből, jövő év januártól a NAV honlapján megtekintheti. Amennyiben elektronikus tárhellyel rendelkezik, elektronikus úton tájékoztatjuk a felajánlott összeg kiutalásáról.

 

 

 

 

 

 

 

 

gallery/hótalp2 (600 x 338)
gallery/viaferrata (600 x 450)

KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÁSÁT!

gallery/csoportkép
gallery/pb032202

HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET 

Adószám: 18620256-1-09

E-mail:

hegyekvandorakukacgmail.com
httkkukachegyekvandora.hu

ADÓSZÁMUNK:

18620256-1-09

SZERETETTEL ÜDVÖZLÜNK A HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET HONLAPJÁN!

A 2017-es 1%-ból vásárolt felszerelések kiválasztásánál is fő szempontunk volt, hogy programjainknál minél szélesebb körben tudjuk ingyenesen elérhetővé tenni az amúgy 1-1 komolyabb beruházást igénylő felszereléseket. Ezáltal tovább ajándékozva az 1%-os segítséget minden résztvevőnek az egészséges életmód megőrzéséhez.