HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET
 
 
   Főoldal      Ismerj meg minket!      Bemutatkozunk
 
 
 Hegyek Vándora Egyesület
 
Hosszú túrázós évek HTTK-s múltjával a hátunk mögött 2014. szeptember 05-től egyesületként működünk tovább sok-sok tervvel, céllal. Várjuk egyesületünkbe minden természetközeli szemléletű, természetjárást kedvelő túratársunkat! Lépj velünk kapcsolatba elérhetőségeink valamelyikén!
 
Adataink
 
Szervezet neve
Hegyek Vándora Egyesület
Szervezet székhelye
Debrecen
Képviselő
Szabó Sándor elnök
Típus
Társadalmi szervezet
Cél szerinti besorolás
egyéb
Cél leírása
A természettudatos gondolkodásmód terjesztése, a természet védelme és ápolása, szűkebb és tágabb környezetünk megismertetése, különös tekintettel a Kárpát-medence természeti és kulturális értékeire. Az aktív szabadidős tevékenységek -ezen belül elsősorban a természetjárás és a turizmus - szervezett keretek között történő szakszerű megvalósítása. Természeti, néprajzi értékek bemutatása szervezett programok során. A természetjáró és természetvédelmi ismeretek terjesztése széles társadalmi körben, ezen belül legfőképpen: környezetvédelmi előadások és élménybeszámolók szervezése, oktatási programok, oktatási és egyéb kiadványok készítése és terjesztése. Turistabázis, valamint turista- és kulcsosházak üzemeltetése a természetbarát mozgalom olcsó szálláshelyekkel való támogatása céljából. Az aktív természetes és egészséges életmód népszerűsítése, erre való nevelés és testi és lelki egészség megőrzése céljából. A határoktól független magyar kultúra megismertetése és védelme. A határon túli és anyaországi magyarok kapcsolatainak és nemzeti indentitásának erősítése. A társadalmat alkotó kisebb és nagyobb közösségek (család, egyesület, más formális és informális társadalmi csoportok, szerveződések) egymással és az Egyesülettel való együttműködésének elősegítése. Információ adása minden egyéni érdeklődőnek, a médi képviselőinek, információcsere más hasonló tevékenységet kifejtő hazai és külföldi szervezetekkel. Természetszeretetre, honismeretre, a szabadidő hasznos eltöltésének igényére, a természetben való helyes viselkedési kultúrára nevelés.
Állapot
Bejegyzett
Megyei nyilvántartási szám
4492 / 2014
Országos nyilvántartásbeli azonosító
1310 / 2014
Eljárt bíróság neve
Debreceni Törvényszék
Határozat száma
60083 / 2014 . 6/I
Az egyesület éves tagdíja
1.500 Ft/fő
Jogerőre emelkedés dátuma
2014. 09. 05.

 
Történetünkről utoljára 2010-ben írtam. Most, így közel 2015-höz, egy nagy, általam nagyon várt változás miatt ragadtam tollat (vagyis ragadtam a billentyűzethez). Sokat tanultunk az elmúlt évek alatt, voltak nagyon jó és még jobb pillanatok. A Túra Kör elérte célját és egy sajátos utat bejárva az elvetett piciny mag sikeresen gyökeret eresztett. Mára a magból erős fa lett, az évek gyümölcse ott van a barátaink személyében, akik velünk vannak és többen közülük itt találtak egymásra. Ők is elültették a HTTK magokat, így az erős fát mára már erdő veszi körül, ami egy kellemes, élhető teret kell, hogy jelentsen a benne pompázatos koronát növesztőknek.
Így aztán összeültünk 2013. novemberében, hogy létrehozzuk mindőnk egyesületét. A barátságokból táplálkozó fák oly erősnek bizonyultak, hogy kitartóan állták a viharos szeleket, melyek már majdnem elfújták célunk elérését. Aztán egyszer csak csend lett, a szél elült, a nap kisütött és a HEGYEK VÁNDORA EGYESÜLET megszületett!
 
 
 
 
 
A HTTK története
 
"Régóta motoszkált már bennem az ötlet, hogy a hozzám hasonló természetjáró emberekből létrehozzak egy minden kötöttségtől mentes baráti társaságot. Aztán 2010.  januárjában hozzáláttam és februárban, miután hosszas találgatás után megszületett a "hegyekvándora" név, útjára indult a Kör. Két fővel, egy PowerPoint-os bemutatóval és az iwiw-en egy rólam szóló leírással, mely így hangzik:
 
Szerintem sok hozzám hasonló túrakedvelő van, akiket még nem ismerek. Ezért célom, hogy turista barátaimmal megtaláljuk egymást.
Ha túráznál, de nincs kivel, ha van kivel, de nem tudod hova, vagy szívesen látsz mást is; ha van még hely a kocsidban, számíthatsz rám! Bárhonnan csatlakozhatsz a Körhöz és bárhol a túrákhoz, érdeklődési körödnek, kedvednek megfelelően (legyen szó gyalog-, vizi-, bicajtúráról, kirándulásról, nyaralásról, vadkempingről). Ötleted, kérdésed, konkrét terved küldd a hegyekvandora@gmail.com-ra , vagy a hírlevélre ahonnan a Túra Kör tagjai értesülnek egymás elképzeléseiről. A Természetjáró Túra Kör egy kötelezettséggel nem járó Baráti Kör. Nincs tagdíj, non-profit jellegű, túra kiírásnál csak útiköltség, szállásdíj és az esetleges belépők tüntethetők fel. Nincs haszon, nincs különdíj.
 
Szóval így kezdődött...
 
Sűrűsödnek a programok, gyűlnek a barátok Békéstől Borsodig.
A továbbiakat pedig majd meglátjuk...!"
Szabó Sándor
 
 
Szabó Sándor - A HTTK elindítója
 
A Hegyekvándora TTK elindítója vagyok, Debrecen-Józsán lakom.
Akik már túráztak velem tudják, én nem a hibákat keresem, hanem mindenben a szépet, a jót próbálom felfedezni. Úgy gondolom, van elég rossz az életben, nem kell azt még keresni is! Túráimon fontos számomra, hogy összetartsam a csapatot, hiszen: "1 csapat 1 cél"! Régebben nem vonzott a közösségi túrák világa, valószínűleg későn érő típus vagyok. Magányos vándorként barangoltam - bár tagja voltam a Kristály TSE-nek és alapító, majd elnökségi tagja a Navigátor DTK-nak - sokáig az is maradtam. Mióta a HTTK-t elkezdtem, már értem Kiss Sanyi és Csordás Jani lelkesedését, most már tudom,  mit tud adni egy csapat! 2010 őszén már 7 túrát vezettem, köztük egy 3 naposat is! Ezeken, a kezdeti túrákra számomra még ismeretlenként jelentkező túratársakat már barátként üdvözöltem. Viszont a leglelkesebb túratársam immáron 23 éve a FELESÉGEM !
GPS-t továbbra sem használok, szerintem pontosan a lényeg veszne el, az amiért megyek: a kaland! (Szabó Sándor 2010.)

Ugrás a lap tetejére
 
 
Zsu